torstai 22. elokuuta 2013

Arkea helpottavat digitaaliset ratkaisut -kilpailu kutsuu yrityksiä rakentamaan digitaalista kaupunkia uudenlaisissa kumppanuuksissa

Yksin Mikkelin kaupunkikonserni tekee hankintoja vuosittain yli 200 miljoonalla eurolla. Osa näistä hankinnoista tullaan tekemään jatkossa uudenlaisessa hankintakulttuurissa - yhdessä yritysten kanssa suunnitellen, kumppanuuksissa yksittäisten hankintojen sijaan. Tulevaisuudessa näillä hankinnoilla rakennetaan Digitaalista Mikkeliä, entistä tuottavampaa palvelutuotantoa ja helpompaa arkea kansalaisille.

Kutsumme sinut kolmen tunnin pohdintaan siitä, miten uusi kumppanuus rakennetaan hankintoja kehittämällä. Miten tahdot yrityksenä olla mukana vaikkapa sosiaali- ja terveystoimen digitaalisia palveluja tuotettaessa ihmisten kotona asumista helpottamaan tai vaikkapa maankäytön ja kaavoituksen yhteistyömuodoissa?

Lue lisää työpajoista ja ilmoittaudu mukaan tästä.


Etsimme arkea helpottavia digitaalisia ratkaisuja


Tavoitteena strateginen kehittämiskumppanuus yritysten ja kaupungin välille. Se on mahdollista - hankintalaki ja kansallinen rahoitus antaa siihen mainiot mahdollisuudet. Tässä kannattaa olla mukana.

Tutustu Arkea helpottavien digitaalisten ratkaisujen HILMAssa julkaistuun ennakkoilmoitukseen.


Valmistelu aloitetaan työpajoissa ja avoimessa kilpailussa


Mikkeli Smart City toteuttaa yhteistyössä Espoon ja Salon kaupunkien kanssa syksyn aikana vielä seuraavat työpajat:

Torstaina 19.9. klo 12-15 Mikkelissä
Torstaina 26.9. klo 12-15 Helsingissä

Työpajojen jälkeen järjestetään Avoin kilpailu - Arkea helpottavat digitaaliset ratkaisut 21.10.-15.11.2013. Kolmen tunnin uhraus Sinulta avaa oven sisään kaupunkien julkisten hankintojen valmisteluprosessiin. Siinä kannattaa olla ehdottomasti mukana.

Ilmoittaudu heti  mukaan sinulle sopivimpaan työpajaan!

Sitten rakennetaan uutta tapaa hankkia ja rakentaa digitaalista Mikkeliä - mittavissa kansallisesti rahoitetuissa ohjelmissa


Avoimen kilpailun jälkeen voidaan jo edetä monella tavalla:

1. Arkea helpottavat digitaaliset ratkaisut -kilpailun tuottamat ratkaisut voidaan siirtää suoraan kaupugin hankintaprosessiin - jos ne todennetusti parantavat kaupungin tuottavuutta ja helpottavat kansalaisten arkea. Tämä prosessi voi edetä vaikkapa ranskalaisena kilpailutuksena - siinä olet tietysti etulyöntiasemassa, jos olet ollut valmistelemassa kilpailutusprosessia.

2. Lupaus 2016 -hanke rakentaa Mikkelistä Suomen ensimmäistä digitaalista kaupunkia. Lupaus-tiimi vahvistettuna kaupungin tietohallinnolla ja toimialojen substanssiosaajilla voi polkaista käyntiin kanssasi hankinnan ihan suoraan tai rakentaa hankintaan johtavan kehityshankkeen. Lupauksella on siihen osaamista ja taloudellisia mahdollisuuksia. Tämän kanssa yhdensuuntaista on vaikkapa Tekesin mittavat ohjelmat Fiksu kaupunki, Huippuostajat ja Fiiliksestä fyrkkaa muutaman mainitaksemme. Kansallisen kilpailukyvyn ja yritysten menestyksen rakentamiseen on myös rahoitusta.

3. Esikaupallinen hankintaprosessi, jossa yhdessä yritysten kanssa voidaan rakentaa tuotekehityshanke - lopputuloksena levitettävissä oleva kaupallinen tuote - rakentamaan tuottavampaa julkista sektoria Mikkeliä laajemminkin.

4. Yritysverkostoissa syntyvät kehityshakkeet - kaupunki voi olla näissä mahdollistajana.


Lopuksi hankimme strategisissa kumppanuuksissa - digitaalisessa kaupungissa


Me Mikkelissä 200 miljoonalla vuosittain. Mikkeli on Suomi pienoiskoossa - yksi prosentti kaikesta. Kaikki, mitä Lupaus-ohjelmassa rakennetaan on laajennettavissa koko Suomeen. Sinun ratkaisusi. Se merkitsee 20 miljardin euron hankintapotentiaalia pelkästään kuntakonserneissa. Tässä kannattaa olla mukana.

Ilmoittaudu työpajoihin tästä ja ole mukana kehittämässä digitaalista Mikkeliä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti