Arkea helpottavat digitaaliset ratkaisut - kilpailu 21.10.-15.11.2013

Mikkeli tähtää Suomen ensimmäiseksi digitaaliseksi kaupungiksi


Mikkelin kaupungin tavoitteena on olla kuntatalouden tuottavuuskehityksen johtava kaupunki Suomessa siten, että toiminta on samalla sosiaalisesti ja kulttuurisesti sopusointuista ja minimoi luonnolle ja ympäristölle aiheutuvan rasituksen.

Lupauksen lunastaminen


Mikkeli 1) uudistaa hallintorakenteensa ja 2) palvelujen tuottamisprosessit. Uudistamistyössä hyödynnetään uusia sähköisiä palveluja siten, että Mikkelistä ensimmäinen digitaalisten palvelujen kaupunki Suomessa.

Mikkeli haastaa yritykset ja kuntalaiset arkea helpottavien digitaalisten palvelujen ideointiin ja kehittämiseen


Kunnissa ei ole varaa entiseen toimintamalliin, vaan on saatava aikaan vähemmällä enemmän. Kuntapalvelujen sähköistämisellä on saatavissa satojen miljoonien säästöt, sujuvampi arki kuntalaisille ja työtä yrityksille. Mikkeli haastaa yritykset ja kuntalaiset arkea helpottavien digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja avoimeen yhteistyöhön kaupungin kanssa ensimmäisenä kaupunkina Suomessa.
Mikkelin kaupunki haluaa uudistaa hallintorakenteensa ja palvelujen tuottamisprosessit. Julkisella sektorilla ei ole varaa entiseen toimintamalliin, vaan on saatava aikaan vähemmällä enemmän. Kuntapalvelujen sähköistämisellä on saatavissa satojen miljoonien säästöt, sujuvampi arki kuntalaisille ja työtä yrityksille.

Uudistamistyössä hyödynnetään uusia sähköisiä palveluja siten, että Mikkelistä rakentuu ensimmäinen avoin digitaalisten palvelujen kaupunki Suomessa.

Mikkeli haastaa avoimen kilpailun kautta yritykset ja kuntalaiset arkea helpottavien digitaalisten palvelujen ideointiin ja kehittämiseensekä avoimeen yhteistyöhön kaupungin kanssa.

Kilpailu käynnistyy maanantaina 21.10.2013.

Avoimessa kilpailussa ratkaisuja etsitään kahdessa sarjassa


Mikkelin kaupunki etsii kuntalaisten arkea helpottavia ja kuntasektorin tuottavuutta parantavia digitaalisia ratkaisuja, joista saadaan todennettavaa hyötyä. Se voi olla ajan, rahan ja resurssien säästöä tai elämänlaadun parantumista. Haastamme edelläkävijäyrityksiä ja kansalaisia mukaan kehittämään kuntapalveluja yhteistyössä ja kuntien kumppaneina suorien hankintojen sijaan. Mikkelin kaupunki pyytää esityksiä kuntalaisten arkea helpottavista ja kuntasektorin tuottavuutta parantavista digitaalisista ratkaisuista seuraavissa sarjoissa:

Sarja1. Innovatiiviset digitaaliset ideat – kansalaisten sarja

Innovatiivinen idea voi olla suuri tai pieni kansalaisten arkea helpottava ja kaupungin tuottavuutta parantava digitaalinen ratkaisu. Voisiko kaupungin asioita hoitaa sujuvammin ja fiksummin? Miten asiointi voisi olla sujuvampaa? Voisiko palveluja tuottaa uudella tavalla? 

Sarja 2. Tuottavat digitaaliset ratkaisut - organisaatiosarja

Tuottavat ratkaisut -sarjassa haemme digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla asukkaiden arki helpottuu ja tuottavuus lisääntyy. Ratkaisuja voidaan viedä eteenpäin seuraavin keinoin:

A. Kaupungin ja kilpailuun osallistuvan organisaation yhteiseen kehitysprojektiin tähtääviä ratkaisuja - Kehittämiskumppanuus

B. Kaupungin hankintavalmisteluun lähteviä ratkaisuehdotuksia - Hankintakumppanuus tai 

C. Suoraan hankintaan tähtääviä nopeita pilotteja - SuorahankintapilotitLisätietoja kilpailuun osallistumisesta löydät hankintakanava HILMAsta sekä alla olevasta tarjouspyynnöstä:
Tarjouspyyntö: Arkea helpottavat digitaaliset ratkaisut -avoin kilpailuInnovatiivinen hankinta osana avoimen digitaalisen kaupungin kehittämistä - Miksi ja miten?


Etsimme kuntalaisten arkea helpottavia ja kuntasektorin tuottavuutta parantavia digitaalisia ratkaisuja, joista saadaan todennettavaa hyötyä. Se voi olla ajan, rahan ja resurssien säästöä tai elämänlaadun parantamista. Haastamme edelläkävijäyrityksiä ja kansalaisia mukaan kehittämään kuntapalveluja yhteistyössä ja kuntien kumppaneina suorien hankintojen sijaan. Kilpailu on kaikille avoin. Siihen voivat osallistua suuret ja pienet yritykset, yhteisöt ja yksittäiset kansalaiset.

Etsimme innovatiivisia ratkaisuja neljälle osa-alueelle:
  • Kotona asumisen mahdollistaminen
  • Maankäyttö ja kaavoitus
  • Sujuva liikkuminen
  • Arjen pienet ratkaisut2 kommenttia:

  1. Miten kilpailuun osallistutaan ja olikos jotain palkintojakin?

    VastaaPoista
  2. Hei! Ja kiitos kommentistasi.Ohjeet kilpailuun osallistumisesta päivittyvät tänne blogiin vielä tämän viikon aikana ja palkintojakin on kilpailussa luvassa! Jääthän siis seurailemaan blogissa tapahtuvaa tiedotusta!

    VastaaPoista