maanantai 21. lokakuuta 2013

Kilpailu arkea helpottavien digitaalisten ratkaisujen löytämiseksi on käynnissä!

Mikkelin kaupunki etsii kuntalaisten arkea helpottavia ja kuntasektorin tuottavuutta parantavia digitaalisia ratkaisuja, joista saadaan todennettavaa hyötyä. Se voi olla ajan, rahan ja resurssien säästöä tai elämänlaadun parantumista. Haastamme edelläkävijäyrityksiä ja kansalaisia mukaan kehittämään kuntapalveluja yhteistyössä ja kuntien kumppaneina suorien hankintojen sijaan. Mikkelin kaupunki pyytää esityksiä kuntalaisten arkea helpottavista ja kuntasektorin tuottavuutta parantavista digitaalisista ratkaisuista seuraavissa sarjoissa:

Sarja1. Innovatiiviset digitaaliset ideat – kansalaisten sarja

Innovatiivinen idea voi olla suuri tai pieni kansalaisten arkea helpottava ja kaupungin tuottavuutta parantava digitaalinen ratkaisu. Voisiko kaupungin asioita hoitaa sujuvammin ja fiksummin? Miten asiointi voisi olla sujuvampaa? Voisiko palveluja tuottaa uudella tavalla? 

Sarja 2. Tuottavat digitaaliset ratkaisut - organisaatiosarja

Tuottavat ratkaisut -sarjassa haemme digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla asukkaiden arki helpottuu ja tuottavuus lisääntyy. Ratkaisuja voidaan viedä eteenpäin seuraavin keinoin:

A. Kaupungin ja kilpailuun osallistuvan organisaation yhteiseen kehitysprojektiin tähtääviä ratkaisuja - Kehittämiskumppanuus
B. Kaupungin hankintavalmisteluun lähteviä ratkaisuehdotuksia - Hankintakumppanuus tai
C. Suoraan hankintaan tähtääviä nopeita pilotteja - Suorahankintapilotit

Yksi ratkaisu voi kuulua yhtä aikaa yhteen, kahteen tai kaikkiin kolmeen osaan. Jokaisessa osassa pyrimme löytämään kolme palkittavaa.

Osa 2A. Yhteiseen kehitysprojektiin tähtäävät ratkaisut - Kehittämiskumppanuus

Monet eri tahot, kuten Tekes ja Ely-keskukset rahoittavat yritysten tuotekehityshankkeita. Mikkelin kaupungin Lupaus 2016-tiimillä on intressi ja osaamista yhteisten kehitysprojektien valmisteluun kilpailuun osallistuvien organisaatioiden kanssa. Avoimessa kilpailussa pyrimme löytämään kolme hanketta, joita lähdetään viemään yhteisinä kehitysprojekteina eteenpäin. Kehityshanke itsessään on yritykselle keino rahoittaa tuotekehitystä ja rakentaa tuotteita yhdessä kumppaniverkostossa. Kehitysprojektia lähdetään viemään eteenpäin ratkaisun esittäneen organisaation ja kaupungin kesken. 

Osa 2B. Hankintavalmisteluun lähtevät ratkaisuehdotukset - Hankintakumppanuus

Kaupungin omien ostojen osalta toivomme löytävämme ehdotuksia, jotka voivat lähteä hankevalmisteluun. Jos ehdotus on riittävän kypsä ja perusteltu, voimme ehdotuksen perusteella tehdä myös suorahankinnan. Se voi myös johtaa neuvottelumenettelyyn tai kilpailutukseen. 

Osa 2C. Suoraan hankintaan tähtäävät ratkaisut - Suorahankintapilotit

Tässä osuudessa toteutamme kilpailutuksen idealla: ”Mitä tekisit 10000 eurolla arjen helpottamiseksi ja kaupungin tuottavuuden lisäämiseksi?”


Tutustu koko hankintailmoitukseen HILMAssa alla olevasta linkistä:
http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2013-025648/

Tarjouspyyntö: Arkea helpottavat digitaaliset ratkaisut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti