tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mitä kaupunginjohtaja ajatteli, kun antoi Lupauksen?


Kaupunginjohtaja antoi Lupauksen:
 Mikkeli on Suomen ensimmäinen digitaalinen kaupunki.

Aidosti asukaslähtöinen digitaalisuus


Haluan, että lähdemme rohkeasti kehittämään kaupungin palveluja siihen suuntaan, että asukkaat voivat käyttää niitä myös sähköisin välinein. Kaikkea, mitä on mahdollista ja kaikki ne, joille se on mahdollista. Se on asukaslähtöistä monella tasolla: asukas valitsee kanavan ja silloin kasvokkain annettaviin palveluihin jää enemmän aikaa.


Mikkeli voi olla kansallinen koelaboratorio


Mikkelissä asuu prosentti suomalaisista prosentin kokoisella alueella Suomesta. Olemme muutenkin Suomi pienoiskoossa väestörakenteeltaan ja asumistyypeiltään. Kaikki mitä voidaan tehdä Mikkelissä voidaan soveltaa kaikkialla muuallakin - vaikka valtakunnallisesti. Mikkeli on riittävän suuri toteuttamaan asioita ja riittävän pieni tekemään sen kokonaisuutena ja rivakasti.


Rohkeutta ja ketteryyttä  


Digitaalinen Mikkeli tarkoittaa uutta tapaa tuottaa ja käyttää palveluita. Aivan uusia tapoja. Se tarkoittaa tiedon virtaamista ja ketteryyttä palvelujen tuottamisessa. Se tarjoaa asukkaalle mahdollisuuden osallistua aivan uudella tavalla - sekä palvelujen käyttäjänä että myös tuottajana. Uusi tekemisen tapa vaatii rohkeutta ja väliin tulee virheitäkin. Rohkeus tarkoittaa virheidenkin sietoa - vain siten pystymme tarttumaan digitaalisuuden tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti