Maankäyttö ja kaavoitus

Mikkeli on Suomen suurin mökkikaupunki - digitaalinen mökkikaupunki


Erkko Skantz toimii työkseen Symantecilla
vastuualueenaan yhtiön Suomen liiketoiminta
ja sen kehittäminen.
Ammattini puolesta ensisijaiset tietotekniikkahuoleni liittyvät tietoturvaan, digitaalisten palveluiden käytön turvaamiseen ja nopeaan toipumiseen mahdollisista virhetilanteista. Menemättä nyt tietoturvan tärkeyteen haluaisin lähestyä digitaalisen kaupungin kehittämistä asiakkaan kannalta.
Kaupungin keskusta-alueilla liikkuessani käytössäni on jo nyt palveluita, joilla voin joka hetki saada tietoa ympärilläni olevista asioista. Kaupoista löydän tarjouksia, lähellä olevista ravintoloista saan käyttäjien palautetta.

Tilanne on ihan toinen, kun vietän aikaa keskusta-alueen ulkopuolella kesämökilläni. Millaisesta tiedosta voisin siellä hyötyä? Olen usein pähkäillyt maastossa tontinrajoja. Olisipa näppärää nähdä suoraan esim. puhelimesta tarkka tieto siitä, missä menee oman tontin rajat. Jos ajatuksella leikittelee pidemmälle voi nopeasti miettiä, mitä muita palveluita voisikaan linkittää maankäyttöön ja kaavoitukseen.

Mikkeli on Suomen suurin mökkikunta. Millainen on kesäasukkaan digitaalinen kaupunki? Monet kesäasukkaat ovat jo tottuneita digitaalisten palveluiden hyödyntäjiä. Toivottavasti meille löytyy innovatiivisia ratkaisuja myös mökkimaisemissa liikkuessamme.



Työpajassa Mikkelissä 21.8. pohdittua


1 kommentti:

  1. No, jos puhelimessa on nettiselain, niin Kansalaisen karttapaikalla kiinteistörajat ovat olleet 2011 keväästä alkaen (ks. asetukset), ja Paikkatietoikkunassa ne löytyvät myös, sekä iso kasa muitakin aineistoja. Ja ilmakuvatkin ovat yleensä tarkempia ja ajantasaisempia kuin Googlella tai vastaavilla, jos sitä tarkoitettiin "suoraan puhelimeen saamisella".

    P.s. Katsokapa mitä esimerkiksi Tampereen kaupunki tarjoaa Paikkatietoikkunassa.

    VastaaPoista